Συμβουλές και συμβουλές για μια υγιή ζωή

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο – Σπιτικές θεραπείες

Η εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο είναι μια κατάσταση που δυσαρεστεί πολλούς ανθρώπους, αλλά κυρίως τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει επίσης έντονη έλλειψη γνώσης για το πότε και πώς πρέπει να αρχίσουμε να φροντίζουμε το δέρμα του προσώπου μας για να αποφύγουμε τις πρόωρες ρυτίδες. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν κάποιες οδηγίες που πρέπει να λάβουμε υπόψη, για παράδειγμα τι τύπο δέρματος έχουμε και την ηλικία. Πάνω από όλα, στόχος πρέπει πάντα να είναι να παρέχουμε στο δέρμα μας τη φροντίδα και την ενσωμάτωση των θρεπτικών συστατικών και των βιταμινών που είναι απαραίτητα για κάθε στιγμή.

Ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι από την ηλικία των 20 ετών, θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα και ρουτίνες καθαρισμού που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε μια νεανική εμφάνιση στο δέρμα μας, καθώς όσο περνάει ο καιρός, το δέρμα μας σταδιακά αλλάζει και αρχίζει να χάνει απαλότητα, ελαστικότητα. και σταθερότητα.

Στη συνέχεια, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας πώς να εξαλείψετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας ορισμένες οικιακές θεραπείες και συστάσεις που βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο

Πώς να προλάβετε τις ρυτίδες;

Πριν μοιραστούμε μερικές θεραπείες που βοηθούν στην εξάλειψη των ρυτίδων με φυσικό τρόπο, μπορούμε να δούμε μερικές συστάσεις που μας επιτρέπουν να αποτρέψουμε τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο.

Οι ρυτίδες στο πρόσωπο και οι γραμμές έκφρασης μπορούν να εμφανιστούν χωρίς εμφανή αιτία σε πολύ μικρή ηλικία, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν ατέλειες στο πρόσωπο που κάνουν να φαίνεται ότι είμαστε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι συνοφρυώνονται με κάποιες εκφράσεις του προσώπου, αυτό στο δέρμα μας μπορεί να μην είναι καλό καθώς συμβάλλει στο σχηματισμό πρόωρων ρυτίδων. Από την άλλη, σημαντικό ρόλο παίζει και η γενετική. Ο τύπος δέρματος που έχουμε είναι προϋπόθεση για την εμφάνιση ρυτίδων. 

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς στο να εμφανίζονται γραμμές έκφρασης στο πρόσωπό σας, το ίδιο συμβαίνει με το λευκό ή ανοιχτό δέρμα, καθώς αυτός ο τύπος χόριο είναι συνήθως πιο ευαίσθητος σε εξωτερικούς παράγοντες που βλάπτουν το δέρμα. Για αυτόν τον λόγο, μια εξατομικευμένη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μπορεί να είναι το κλειδί για την αποφυγή της εμφάνισης πρόωρων ρυτίδων.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να εμφανιστούν πρόωρες ρυτίδες είναι η συνεχής έκθεση του προσώπου στον ήλιο. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική ζημιά στο δέρμα μας. Επειδή μπορεί να εμφανιστούν σκούρες κηλίδες, εγκαύματα, υφάσματα, τραυματισμοί και άλλες βλάβες που ευνοούν την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

σπιτικές θεραπείες για πρόωρες ρυτίδες

καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού

Δερματολογικές επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν τη σημασία της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου μας προκειμένου να καθυστερήσουμε τη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων, χαλάρωσης και άλλων ατελειών. Ένα καλό σχέδιο ομορφιάς δεν συνίσταται στην εφαρμογή πολλών καλλυντικών προϊόντων ούτε στην επένδυση μεγάλων χρηματικών ποσών. Αποτελείται από την εκτέλεση κάποιων απλών και εφικτών συνηθειών.

Μια καλή ρουτίνα καθαρισμού προσώπου πρέπει να γίνεται το πρωί και το βράδυ, αυτό θα σας επιτρέψει να καταπολεμήσετε τη ρύπανση και να τονώσετε την απολέπιση των νεκρών κυττάρων. Για αυτό, συνιστάται η χρήση αποκλειστικής πετσέτας για το σκοπό αυτό, η χρήση χημικών υλικών θα πρέπει να αποκλειστεί. Επίσης, δεν συνιστάται το απότομο στέγνωμα του δέρματος, αντίθετα θα πρέπει να γίνεται με απαλό μασάζ.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη για να διατηρείται σε βέλτιστες συνθήκες, βοηθά στην προστασία του από εξωτερικές επιθέσεις που προκαλούν ταχεία γήρανση. Για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα είναι ενυδατωμένο, είναι απαραίτητο να πίνετε αρκετά υγρά, ειδικά όταν είναι ζεστό. Και από την άλλη, η χρήση εφαρμογών άμεσης ενυδάτωσης στο δέρμα μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Θρέψη

Η διατροφή μας έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας αλλά και στην ομορφιά μας. Η εμφάνιση του δέρματός μας μπορεί να αντανακλά αυτό που τρώμε και τις τροφές που συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας. Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων στο πρόσωπο και να μας δώσει μια λεπτή εμφάνιση. Μια καλή διατροφή θα προάγει την υγεία γενικότερα, αλλά και το δέρμα.

5 φυσικές θεραπείες για την αφαίρεση των ρυτίδων

Χρήση αιθέριων ελαίων

αιθέρια έλαια για τις ρυτίδες του προσώπου

Η χρήση ελαίων στο δέρμα είναι μια συνιστώμενη φυσική θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου. Μεταξύ αυτών που συνιστώνται είναι το λάδι καρύδας για λιπαρές επιδερμίδες, το λάδι jojoba για μικτές επιδερμίδες και το λάδι μόσχου για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Τα έλαια συνιστώνται για να παρέχουν στο δέρμα ενυδατικά και φυσικά θρεπτικά συστατικά που επιτρέπουν την λείανση του δέρματος και τη διατήρηση του φρέσκου.

Εφαρμογή φυσικών αντιρυτιδικών κρεμών

φυσικές και αποτελεσματικές αντιρυτιδικές κρέμες

Το δέρμα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με την ηλικία του. Για παράδειγμα, το νεανικό δέρμα μεταξύ 20 και 30 ετών δεν είναι το ίδιο με το δέρμα μεταξύ 50 και 60 ετών. Το νεανικό δέρμα έχει πιο αργό κύκλο εργασιών και αυτό συμβαίνει όταν οι ρυτίδες εμφανίζονται αντί να εξαφανίζονται. Ως εκ τούτου, σε αυτή την ηλικία συνιστάται να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμες, γαλακτώματα, φόρμουλες πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά με ενεργά μέταλλα. Σε νεαρές ηλικίες, η εργασία στην πρόληψη είναι πολύ σημαντική για την καθυστέρηση ή την πρόληψη της εμφάνισης των ρυτίδων.

Από την άλλη, όταν φτάσεις στα 40, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ αργά για να εξαφανίσεις τις λεπτές ρυτίδες γιατί ήδη αρχίζουν να εμφανίζονται, ειδικά στην περιοχή των ματιών. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιγηραντικές κρέμες, με στόχο την καταπολέμηση των ρυτίδων που ήδη υπάρχουν.

Χρήση μάσκας

μάσκες προσώπου για ρυτίδες

Τα φυσικά και τα σπιτικά καλλυντικά έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα για πολλούς λόγους όπως το κόστος, η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα και άλλοι. Χάρη στα πολλά φυσικά συστατικά που μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μασκών αφαίρεσης ρυτίδων που μπορείτε να φτιάξετε. Τα κύρια οφέλη του εστιάζονται στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το δέρμα, στην ενεργοποίηση μιας απολέπισης, στη βελτίωση της ενυδάτωσης και σε άλλες πτυχές που συμβάλλουν στην απόκτηση σφριγηλότητας και απαλότητας στο δέρμα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή συστατικά αστεριών στις μάσκες προσώπου για την αφαίρεση των ρυτίδων είναι:

  • Αγγούρι.
  • Μέλισσα.
  • Πλιγούρι βρώμης.
  • Ρύζι.
  • Ελαιόλαδο.

Φαρμακευτικά φυτά

φαρμακευτικά φυτά για τις ρυτίδες

Χάρη στη δύναμη που έχει η φύση, υπάρχουν μερικά βότανα και φυτά για να πετύχετε ένα αποτέλεσμα botox φυσικά σύμφωνα με τις ιδιότητες που έχουν. Εκτός από θεραπευτικές χρήσεις στην υγεία, έχουν επίσης ιδιότητες ομορφιάς για την εξάλειψη των γραμμών έκφρασης, των ρυτίδων του προσώπου, της ακμής και άλλων επιπτώσεων που προκαλούνται στο δέρμα ανάλογα με την ηλικία. Από τα πιο δημοφιλή φυτά είναι:

  • Υβίσκος.
  • Αρωματώδης χλόη.
  • Πικραλίδα.
  • Τριαντάφυλλο.

Κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ κατά των ρυτίδων

Ένας συνδυασμός κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος για το δέρμα έχει γίνει πολύ δημοφιλής στα συμπληρώματα αντιγήρανσης. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι και τα δύο μόρια, όταν καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο, μπορούν να βελτιώσουν την ενυδάτωση, να εξαλείψουν τις ατέλειες και να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος. Η χορήγησή του είναι αποτελεσματική και συνιστάται για την εξάλειψη των ρυτίδων στο δέρμα, τα χείλη, το μέτωπο, το μέτωπο, τα μάτια, ακόμη και στο λαιμό και το λαιμό.

Τέτοια στοιχεία μπορούν να καταναλωθούν με από του στόματος και τοπική χορήγηση μέσω χαπιών, σταγόνων, ορών, κρεμών, πηκτωμάτων, γαλακτωμάτων και άλλων. Συνιστάται να διαβάσετε προσεκτικά τη σύνθεση τέτοιων προϊόντων και να βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από βιολογικά συστατικά για να αποφύγετε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και το δέρμα.

Leave a comment

Your email address will not be published.