Συμβουλές και συμβουλές για μια υγιή ζωή

Πώς να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα φυσικά στο σπίτι

Η ζάχαρη ή επίσης γνωστή ως γλυκόζη αίματος, λαμβάνεται από τα τρόφιμα που τρώμε. Με την είσοδό του στο σώμα, κατανέμεται από όλα τα κύτταρα και χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Όταν το σώμα δεν το μετατρέπει σε ενέργεια, εμφανίζεται υψηλό σάκχαρο στο αίμα, το οποίο είναι γνωστό ως υπεργλυκαιμία.

Δυστυχώς αυτή η πάθηση είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σε άτομα με διαβήτη, ωστόσο, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να εμφανιστεί στη ζωή όσων δεν έχουν αυτήν την πάθηση. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης ή σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Μπορεί να αναπτυχθούν καρδιακά προβλήματα, προβλήματα στα νεφρά, ακόμη και απώλεια όρασης.

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, υπάρχουν μερικοί συνιστώμενοι φυσικοί τρόποι που θα μπορούσαν να σας δώσουν ώθηση και να σας βοηθήσουν να ελέγξετε και να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ανακαλύψτε τα παρακάτω!

Πώς να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα με φυσικό τρόπο

Πώς να μειώσετε τη γλυκόζη με φυσικές θεραπείες

Υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακές συνταγές για να συμπληρώσουν τη θεραπεία του διαβήτη. Τέτοια συστατικά λέγεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικά λόγω της διατροφικής τους σύνθεσης που τα καθιστά ευεργετικά σπιτικά φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Φαρμακευτικά φυτά για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Οφέλη του nopal για τον διαβήτη

Οφέλη του nopal για τον διαβήτη

Το νοπάλ είναι ένα τρόφιμο με πολλές ιδιότητες. Βοηθά στην εξάλειψη της χοληστερόλης, στον έλεγχο των γαστρικών οξέων και στην πρόληψη των ελκών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αμινοξέα που συμβάλλουν έντονα στην καταστροφή των τοξινών στο σώμα.

Η κατανάλωση αυτού του συστατικού ταξινομείται ως ένα απίστευτο βοηθητικό και φάρμακο για τη γρήγορη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Χάρη στην υπογλυκαιμική του δράση, μπορεί επίσης να συμβάλει στην πρόληψη του διαβήτη.

σκόρδο και διαβήτη

σκόρδο και διαβήτη

Το σκόρδο είναι ένα πολύτιμο συστατικό της γαστρονομίας παγκοσμίως γιατί προσθέτει απίστευτη γεύση σε όλα τα φαγητά. Σε θέματα υγείας έχει ξεχωρίσει και λόγω των πολλών ιδιοτήτων του. Βοηθά στην τόνωση του παγκρέατος να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και, λόγω της μεγάλης αντιοξειδωτικής του δύναμης, βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην κατανομή της γλυκόζης στο σώμα.

Βότανο Yareta για τον διαβήτη

Βότανο Yareta για τον διαβήτη

Είναι ένα πολύ σημαντικό φαρμακευτικό φυτό μεταξύ των φυσικών θεραπειών για τον έλεγχο του διαβήτη στο σπίτι. Οι ρυθμιστικές του ιδιότητες καθιστούν το yareta έναν εξαιρετικό σύμμαχο για τη θεραπεία των καταστροφικών επιπτώσεων του διαβήτη. Επιπλέον, λειτουργεί και ως επικουρικό για την απώλεια βάρους, το οποίο συμβάλλει επίσης στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα.

Είναι το χαμομήλι καλό για τον διαβήτη;

Το χαμομήλι κάνει καλό στον διαβήτη

Το χαμομήλι περιέχει πολλές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και για αυτό θεωρείται ένα άλλο ισχυρό φάρμακο για την καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2. Τα οφέλη αυτού του λουλουδιού δεν σταματούν εδώ, καθώς ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωσή του συμβάλλει σε χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών του διαβήτη, όπως οφθαλμική βλάβη, προβλήματα νευρικού συστήματος και νεφρική βλάβη.

Φυτό κίτρινου λουλουδιού για διαβήτη (βότανο Tronadora ή San Pedro)

κίτρινο λουλούδι για διαβήτη

Το φυτό με ένα κίτρινο λουλούδι που ονομάζεται tronadora ή βότανο San Pedro, είναι γνωστό για τη διουρητική, αντιπαρασιτική, αντιδιαβητική, αντιοξειδωτική και χωνευτική χρήση του. Στον διαβήτη θεωρείται εξαιρετικός φυσικός σύμμαχος γιατί τα φύλλα του φυτού περιέχουν ανθρανιλικό οξύ που βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η κατανάλωσή του γίνεται ιδιαίτερα μέσω αφεψημάτων ή τσαγιού.

Τα οφέλη του γαρίφαλου για τον διαβήτη

Τα οφέλη του γαρίφαλου για τον διαβήτη

Είναι ένα συστατικό που έχει πολλές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων είναι ότι είναι αντισπασμωδικό, αναλγητικό, αντιβακτηριδιακό, αναισθητικό, διεγερτικό και αφροδισιακό. Επιπλέον και σημαντικό, ξεχωρίζει επίσης για την υψηλή περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

τζίντζερ και διαβήτη

τζίντζερ και διαβήτη

Είναι μια τροφή που μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα που έχουν αναπτύξει διαβήτη τύπου 2, καθώς συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας, που είναι καταστάσεις που ευνοούν την ανάπτυξη και τις επιπλοκές του διαβήτη. Ασκεί χορταστική δράση, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντιοξειδωτικά, βοηθά στη λειτουργία του ήπατος και βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

σπιτικές θεραπείες για το διαβήτη με κανέλα

σπιτικές θεραπείες για το διαβήτη με κανέλα

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που εκτός από νόστιμη γεύση στα φαγητά, έχει και σημαντικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία. Βελτιώνει την κυκλοφορία, αποτρέπει την κατακράτηση υγρών στο σώμα, προστατεύει από φλεγμονώδεις διεργασίες, διεγείρει το πεπτικό σύστημα, παράγει αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά αποτελέσματα. Επιπλέον, έχει επίσης επισημανθεί ότι είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων γλυκόζης.

Εκτός από την κατανάλωσή του μέσω των γευμάτων, υπάρχουν διάφοροι τύποι αφεψημάτων όπου συνδυάζεται με άλλα συστατικά και τα οποία αποτελούν σπιτικές θεραπείες για τον διαβήτη που θεωρούνται πολύ χρήσιμα στην παραδοσιακή ιατρική.

Θεραπείες για τον διαβήτη με λεμόνι

Θεραπείες για τον διαβήτη με λεμόνι

Σύμφωνα με τις διατροφικές πληροφορίες του λεμονιού, είναι ένα φρούτο χαμηλό σε θερμίδες και υδατάνθρακες, περιέχει πολλές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C. Επί του παρόντος υπάρχουν διάφορες σπιτικές θεραπείες για τον διαβήτη με λεμόνι λόγω της θρεπτικής του δύναμης . Κάποιοι επισημαίνουν ότι το εκχύλισμα από φλούδες λεμονιού έχει υψηλή δυνατότητα να προστατεύει από την παχυσαρκία και την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Τσάι ή αφεψήματα για μείωση των επιπέδων σακχάρου

Για να επιτευχθεί ο έλεγχος του διαβήτη και η σταθεροποίηση της υψηλής γλυκόζης, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος τσαγιών και αφεψημάτων που χρησιμοποιούνται επειδή έχουν ιδιότητες που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. 

Μεταξύ αυτής της λίστας αφεψημάτων για διαβήτη, ξεχωρίζουν το πράσινο τσάι, το μαύρο τσάι, το φασκόμηλο, το τσάι με κανέλα και το τσάι χαμομηλιού. Αυτά τα είδη τσαγιού μπορούν να βρεθούν σε διάφορες μορφές, αλλά καλό είναι να καταναλώνονται σε σακουλάκια, αφού η παρασκευή τους είναι σχεδόν άμεση και οι ιδιότητες των συστατικών διατηρούνται.

Ποτά για μείωση του σακχάρου

Το να πάσχετε από υπεργλυκαιμία, να έχετε αναπτύξει διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη δεν είναι εύκολο. Το να μπορείτε να ελέγξετε τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο σώμα μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο, επομένως, υπάρχουν πολλές οικιακές θεραπείες που περιλαμβάνουν ποτά για τη μείωση του σακχάρου που συνιστάται να καταναλώνονται επειδή βοηθούν στον φυσικό έλεγχο του διαβήτη. Αυτά τα ποτά περιλαμβάνουν νερό, τσάγια, μερικούς χυμούς λαχανικών και μερικά μείγματα φαρμακευτικών φυτών που παρασκευάζονται ως υγιεινά smoothies.

Φυσικές τροφές για μείωση του σακχάρου

Για τα άτομα με προδιαβήτη, διαβήτη και άλλες παθήσεις που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, η διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την επίτευξη σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη βελτιστοποίηση της γλυκόζης και την προώθηση της συνολικής υγείας. Μεταξύ της λίστας των φυσικών τροφών για ζάχαρη είναι τα οστρακοειδή, τα αβοκάντο, οι σπόροι λιναριού και άλλα.

Φυσικό φάρμακο για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Η φυσική ιατρική προσφέρει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη και τους πόρους που μας προσφέρει η φύση για να φροντίσουμε την υγεία μας. Οι υπερασπιστές της βοτανοθεραπείας το θεωρούν ως μια επιτυχημένη επιλογή για τη θεραπεία και την πρόληψη ορισμένων παθήσεων. 

Η παρασκευή αυτού του τύπου φυσικών θεραπειών βασίζεται σε βότανα και φαρμακευτικά φυτά. Στην περίπτωση του διαβήτη, υπάρχουν επί του παρόντος διαφορετικές μορφές που προωθούνται για δωρεάν πώληση, δηλαδή δεν απαιτούν ιατρική συνταγή ή συνταγή. 

Μπορούν να ληφθούν ως φυσικά προϊόντα μείωσης του σακχάρου και οι μορφές τους αποτελούνται από φυσικά χάπια διαβήτη, σταγόνες, χάπια, σιρόπια και άλλα.

βιβλιογραφικές αναφορές

Bindu Jacob, & Narendhirakannan RT (2019). Ο ρόλος των φαρμακευτικών φυτών στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη: μια ανασκόπηση. 3 Biotech, 9(1), 4. https://doi.org/10.1007/s13205-018-1528-0 – Διαθέσιμο στη διεύθυνση https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6291410/

Leave a comment

Your email address will not be published.